PUBLICACIONS

Inici / PUBLICACIONS / Notícies / P5 TREBALLEM L'ART ROMÀNIC!

P5 TREBALLEM L'ART ROMÀNIC!

Hola famílies!

Els Pops hem fet un amic nou: en Jeroni. Aquest personatge és un joglar. Els joglars són persones que coneixen moltes històries i quan troben algú que les vulgui escoltar, les expliquen cantant i ballant. Ara en Jeroni viu amb els seus amics en un museu anomentat MNAC. Aquests amics que té són una mica especials... Són personatges pintats a les parets! I per això els hem anat a fer una visita i els hem pogut conéixer:  el Crist de Taüll que ens ensenya a com expressar-nos només amb les mans, el Serafí, qué és un àngel amb sis ales i molts ulls, el Griu, que és un animal fantàstic, el Frontal de Cardet, on s’explica una història ben coneguda per tothom, etc.

El Romànic és un art ornamental, i sabeu què? Els pintors d'aquella època omplien les columnes de les esglésies amb sanefes molt senzilles i de diversos colors. Mireu si els hi agradava fer sanefes que fins i tot guarnien els vestits dels personatges. També hem observat una escultura, la Mare de Déu, aquesta és de fusta i la podem mirar per davant, per darrera i pels costats.

Ens ha agradat molt treballar l'art romànic i conéixer aquestes pintures i escultures!  Cliqueu aquí per veure les imatges.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a fins analítics i per mostrar-te publicitat personalitzada basant-nos en un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per gestionar aquestes galetes, utilitzeu aquests botons: