Espai mares i pares

Inici / Espai mares i pares / Si els pares tenen mala relació, els fills tenen més risc de suspendre

Si els pares tenen mala relació, els fills tenen més risc de suspendre

Ningú no posa en dubte que el divorci afecta negativament els membres de la família. És un procés dolorós que influeix no només en el benestar dels cònjuges, sinó també en els fills que veuen com el seu món es desestabilitza davant la ­nova situació.

Però, quant els afecta?, en quina mesura? Sandra Escapa, professora del departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona, ha analitzat l’efecte que el divorci té en el rendiment escolar dels fills, i de la seva investigació es conclou que, més que el fet en si de la separació, el factor clau en els resultats acadèmics és la mala relació que mantenen els progenitors.

De fet, segons Escapa, els fills de pares divorciats que mantenen una relació de conflicte tenen 2,1 vegades més probabilitats de suspendre que els escolars els pares dels quals es divorcien i mantenen una relació cordial entre ells i, fins i tot, que els que viuen amb el seu pare i la seva mare. O encara més: els fills de pares divorciats amb una comunicació fluïda i respectuosa tenen menys probabilitats de suspendre que els que viuen amb els dos progenitors.

Més informació