ESPAI MARES I PARES

Inici / ESPAI MARES I PARES / Grups de whatsapp de pares i mares: consells d'ús

Grups de whatsapp de pares i mares: consells d'ús

19/6/2017

Nadal i final de curs són els èpoques més actives d'aquests grups

Els grups de pares i mares a WhatsApp, d'un temps ençà, s'han convertit en una via comunicativa de primer ordre, una pràctica útil quan es tracta de qüestions organitzatives i econòmiques. És similar a construir una comunitat.

Aquests xats, que semblen haver arribat a la vida educativa per quedar-s'hi, tenen la finalitat de seguir el progrés escolar dels més petits, però moltes vegades deriven en una eina per qüestionar la feina dels docents, controlar l'agenda de deures dels nens i fins i tot en un fòrum de xafarderies, comentaris banals i picabaralles entre progenitors.

Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i experta en educació i TIC, explica que encara n'hem d'aprendre:

"WhatsApp és un canal que ens ha de facilitar la vida. No complicar-nos-la."
Arroyo assegura que "cal interioritzar normes de com relacionar-nos-hi" i en dona alguns consells.

Consells Indispensables

Consensuar al començament la finalitat del grup, fer servir el grup per a qüestions escolars exclusivament, pensar abans d'escriure i fer-ho en un sol missatge, si el problema o el dubte és amb l'escola, preguntar abans al centre que al grup, no cal contestar-ho tot, sortir del grup si cal, comentar els temes importants cara a cara, evitar parlar de persones que no són al grup, no ser l'"agenda dels fills" i no enviar missatges a segons quines hores.

SEGUIR LLEGINT