PUBLICACIONS

Inici / PUBLICACIONS / Notícies

Un matemàtic incipient: Roger Lidón Ardanuy

Al llarg d’aquest curs s’han realitzat diversos concursos i competicions matemàtiques, organitzades a través de la Societat Catalana de Matemàtiques. En són exemples les famoses proves Cangur, la marató de resolució de problemes matemàtiques, la resolució de problemes Olitele i l’Olimpíada Matemàtica.

En aquests concursos hi participen milers d’estudiants de nivell preuniversitari. L’objectiu de tot plegat és promocionar, motivar i estimular la cultura matemàtica.

En Roger Lidón Ardanuy, alumne que tot just ara acaba el 4t d’ESO a la nostra escola, ha obtingut uns resultats extraordinaris i molt meritoris en aquestes competicions. El passat 16 de juny es va celebrar l’entrega de premis al Palau de Congressos de Montjuic i ens vam sentir molt orgullosos de veure sortir en Roger quatre vegades a recollir primers premis.

A les proves Cangur d’enguany, en Roger va obtenir el primer lloc en la prova corresponent a 4t d’ESO, un primer premi en la marató telemàtica de resolució de problemes i un primer premi també en el XIV concurs Olitele de resolució de
problemes.

Per altra banda, en Roger va guanyar un primer premi en la fase catalana de l’Olimpíada Matemàtica Espanyola. Com ja hem comentat en altres posts, aquest premi el va possibilitar participar a la fase estatal, on va a tornar a guanyar un primer premi (medalla d’or). Ara formarà part de la selecció d’estudiants que participarà a la 62ª Olimpíada Matemàtica Internacional a Sant Petersburg, si les condicions de la pandèmia ho permeten (https://www.usc.gal/olympia/ome2021/medallas.html). És especialment destacable el fet que en Roger competia amb alumnes de primer i segon de batxillerat.

No podem acabar aquestes línies sense felicitar efusivament en Roger i desitjar-li el millor en els propers reptes matemàtics.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a fins analítics i per mostrar-te publicitat personalitzada basant-nos en un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Per gestionar aquestes galetes, utilitzeu aquests botons: