PUBLICACIONS

Inici / PUBLICACIONS / Notícies

XXVII SETMANA DE LA SOLIDARITAT

XXVII Setmana de la SOLIDARITAT

LA SOLIDARITAT AMB LA POBRESA, LES DESIGUALTATS I LA JUSTÍCIA 

"Quan els migrants arriben al mar, la lluita està perduda.”

"Si em dónes un plat d'arròs, m'alimentes un dia, però si em dónes educació, ho fas per més de 100 anys.”

"L'educació és el motor de transformació de qualsevol societat.”                             

Ousman Umar

"Persones petites, en llocs petits, fent coses molt petites.... aquests són els que canviaran el  món”

Eduardo Galeano

Aquesta setmana estem celebrant la vint-i-setena Setmana de la Solidaritat. Totes les activitats programades ens serviran per treballar amb els nostres alumnes la solidaritat amb la pobresa, les desigualtats i la justícia.

L'educació en valors ajuda els nens i joves a tenir autonomia, els ensenya a reflexionar sobre el món i sobre ells mateixos amb una mirada crítica i constructiva i els capacita per argumentar i dialogar de forma racional amb els altres.

La Solidaritat en majúscules, és el valor que ens  proposem treballar aquest any. És especialment idoni per afrontar el moment crucial que estem vivint en el qual tots i totes necessitem dels altres. Ens proposem reflexionar sobre la nostra capacitat per compartir, abandonant tota forma d'egoisme, per tal d'avançar junts amb l'esperança de construir un món millor. No estem sols. Per bé o per mal, compartim aquest món i tot el que afecti una persona afecta les altres.

Com cada any, els nois i noies de 4t d'ESO han estat els encarregats de fer la Cançó de la Solidaritat, adaptant la lletra d'una cançó coneguda, i fent-ne la coreografia. Més avall, es pot visionar el vídeo que ells mateixos han elaborat. Aquesta vegada, degut a la situació generada per la pandèmia, no la podrem cantar plegats a la porta de l'escola en la nostra tradicional Festa de la Solidaritat. La celebrarem via streaming, amb les lectures del manifest i del decàleg elaborat pels nois i noies de 2n i 3r d'ESO, el proper divendres, dia 29 de gener, a les 12h.