Bloc d'activitats

Inici / Bloc d'activitats / Segon premi al Concurs de cristal·lització a l'escola

Segon premi al Concurs de cristal·lització a l'escola

El 19 de Maig els alumnes de Química de 4t d'ESO van veure reconeguts tots els seus esforços en aconseguir 2 Premis en el VI Concurs de Cristal·lització que convoquen les universitats de Barcelona ( UB), Autònoma de Barcelona ( UAB), i Rovira i Virgili. Aquest concurs vol difondre el coneixement sobre els cristalls entre els estudiants de Catalunya. Però alhora suposa una excel·lent aproximació al treball científic que es desenvolupa en un veritable Congrés. 

És per això que els 22 alumnes que hi han participat, han hagut de fer una recerca experimental, preparar una maqueta per acompanyar l'exposició dels resultats, fer un pòster explicatiu, lliurar la llibreta de laboratori on es recull tota la feina feta, preparar un vídeo, defensar el seu projecte davant d’un tribunal... i a més n’han fet un Blog!

El títol dels seu projecte és “Badalona Cristal·litzada”. En realitat és un homenatge a l’Escola Minguella i a la Badalona on s’arrela aquesta institució des de fa ja més de 75 anys... “Una escola arran de mar, integrada al passeig marítim, en una Badalona aixecada sobre les restes de l’antiga Baetulo, de profunda tradició industrial, que acaba de celebrar les seves festes de maig amb un esclat de llum i color...”

Així defineixen els alumnes la seva visió de l’escola i de la Ciutat, i aquests són els elements que han volgut “cristal·litzar” al laboratori de l’escola en un projecte que ha durat mesos...

Com a Escola ens sentim molt orgullosos dels resultats, però sobretot molt orgullosos d’aquests alumnes que han sabut posar ganes, creativitat, compromís i molt de talent, en un projecte que ha conjugant Ciència i Art a parts iguals.

No cal dir que ens sentim honrats d’haver estat distingits per l’Organització del concurs amb dos premis el primer any que ens hi presentem. Felicitats Minguella!

Fer clic a la imatge per a veure ampliat

Àlbum de fotos